top of page

Afgelopen week

Afgelopen week waren niet echt veel bijzonderheden. Behalve dat we donderdag de symbolische autodonatiedag hebben gehad. Om 10.00 uur werd iedereen bij de Goatfarm verwacht waar we met muziek, zang en dans hartelijk werden ontvangen. In het bijzijn van de pers waren er speeches en lovende woorden voor Go for Africa. Die dag zijn de Go for Africa auto's van deze reis gedoneerd aan verschillende goede doelen. Onze auto is uit naam van Kristel gedoneerd aan de Politie. De auto willen ze in geval van nood gaan gebruiken als ambulance. De autosleutel heb ik symbolisch mogen overhandigen. Zodra alles studenten uit Gambia zijn vertrokken zullen de auto's officieel worden overgedragen.

Afgelopen vrijdag hebben Niels, Tim en ik, onder begeleiding van Alhagie Bah (de chauffeur die de kinderen van Bendula School dagelijks vervoert) een fantastische trip naar het binnenland van Gambia gemaakt. Onze bestemming was Janjanbureh waar we 2 nachten hebben geslapen. De eerste nacht in Baobolong Guesthouse en de tweede nacht in een mooie kamer op Janjanbureh Camp. Beiden gelegen aan de Gambia rivier. Het was erg warm (40-45 graden). We hadden gelukkig wel een toilet en douche, maar er was geen electriciteit.

We hebben enorm genoten van het prachtige uitzicht op de rivier maar nog meer van de geweldige mooie zonsondergang.

Zaterdag hebben we een rondleiding gekregen waarbij we oa. de restanten van het Slavenhuis hebben bezocht.

Voor de overtocht met de Ferry hebben we 2 uur moeten wachten. We hebben kennis gemaakt met de familie van Alhagie Bah.

Door alle neefjes en nichtjes werden we heel hartelijk ontvangen. Er was speciaal voor ons een lunch gemaakt. bestaande uit rijst met macaroni, gebakken uien, stukjes aardappel en heerlijke kruiden. Het smaakte heerlijk!

We zijn rond geleidt over de compound, hebben een bezoek gebracht aan de groentetuin, de waterput van 37 meter diep waar ze de groententuin handmatig van water mee moeten voorzien, een plaatselijke school gemaakt van alleen riet en stokken zonder meubilair of wat dan ook. Enorm indrukwekkend allemaal.

Tim en ik hebben de nagels van de meisjes voorzien van een mooi kleurtje nagellak. Dit vonden ze allemaal prachtig! We hebben in de schaduw van een grote boom met alle kinderen hoofd, schouders, knie en teen gedaan. Fantastisch hoe alle kinderen meededen. Daarna hebben ze voor ons gezongen.

De volgende dag hebben we in Wassu een bezoek gebracht aan de Stone Circle's. Erg indrukwekkend om te zien. Een monument dat op de wereld erfgoedlijst van Unesco staat.

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Kairoh Garden in Kuntaur. Een mooie compound, ook aan het water gelegen. Deze compound is van dezelfde eigenaar als de compound waar ik in Tanjeh verblijf. Na ons drankje daar zijn we weer richting Tanjeh gegaan, omdat de reis ongeveer 4,5 uur duurt, we moeten wachten voordat we met de Ferry over kunnen (de dag ervoor duurde dat 2 uur) en we voor het donker terug willen zijn.

Rond zes uur zijn we terug in Tanjeh. Ter afsluiting van dit prachtige weekend zijn we 's avonds in Senegambia uit eten gegaan.

Wat een super weekend hebben wij gehad !!

Heel veel dank aan Alhagie Bah !!!


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page