top of page

Za 7 april

Afgelopen maandag ben ik met de studenten Tim en Niels bij kinderen op huisbezoek geweest die om welke reden dan ook niet naar school kunnen.

We zijn in gesprek gegaan met ouders/verzorgers om te achterhalen wat de reden van afwezigheid op school is en gaan op zoek naar een oplossing voor de kinderen die wel in staat zijn om naar school te gaan.

Hierdoor is er deze week al een jong meisje sinds lange tijd weer voor 3 dagen op school geweest.

Maandagavond zijn Kristel en ik op bezoek geweest bij de jongen op de mountainbike die we de vrijdag ervoor door een auto aangereden hebben zien worden.

In eerste instantie was de familie bang dat we alleen op sensatie uit zijn en foto's willen. Maar niets is minder waar!!

Lamin, de jongeman die ons na het ongeval heeft aangesproken heeft een afspraak voor ons geregeld.

We worden door de familie hartelijk ontvangen. Beide ouders en broers en zussen van de jongen zijn hierbij aanwezig.

De jongen is er "goed" vanaf gekomen.

Hij heeft een wond onder zijn oog en twee wonden op zijn schouder. Hij loopt wat moeilijk door de pijnlijke spieren maar hij heeft gelukkig geen inwendig letsel.

De bestuurder heeft geen rijbewijs en draait voor de medische kosten op.

Ook hij is erg geschrokken en toont zijn medeleven door regelmatig bij de familie op bezoek te gaan.

De familie waardeert onze betrokkenheid en bedankt ons voor onze komst.

Voordat we Kristel dinsdagavond naar het vliegveld brengen eten we met onze vaste groep bij TeJo's. Dit was de wens van Kristel. Voor een laatste souvenir gaan we nog snel over de markt. Het kost wat moeite om het juiste souvenir voor de juiste prijst vinden, maar het is toch nog gelukt.

Op het vliegveld krijgt Kristel persoonlijke begeleiding van Lamin, iemand die we via via hebben ontmoet en op het vliegveld werkt.

Hij helpt haar bij het inchecken en de bagage.

Haar vluchten verlopen zonder problemen en de volgende dag om 16.30 is ze in Amsterdam aangekomen.

De meeste scholen zijn ivm de Paasvakantie voor 2 weken dicht geweest.

Bendula School is gewoon open. Vandaag (donderdag) gaat een van de studenten mee. Hij gaat een rolstoel, die we bij een jongen hebben meegenomen omdat hij de rolstoel inmiddels zelf niet meer nodig heeft omdat hij weer kan lopen, opknappen. Inmiddels is de rolstoel schoongemaakt, de wielen zijn nagekeken, is de rugleuning gerepareerd en heeft hij van tyleenslang nieuwe banden gemaakt.

Nu nog een zachte zitting erop. En dan is hij klaar. De rolstoel wordt geschonken aan een jonge dame die door haar beperking niet kan lopen.

Als afsluiting van de week hebben we vrijdagmiddag weer evaluatie gehad. Hierbij wordt besproken wat je die week hebt gedaan, hoe het ging en wat je volgende week gaat doen.

Net als alle voorgaande dagen gaan we de wonden verzorgen van een meisje met epilepsie.

Doordat ze regelmatig valt genezen haar wonden moeilijk. En een goede hygiëne is hierbij enorm belangrijk.

Aansluitend nog twee huisbezoeken gedaan waarvan bij 1 meisje deze week voor de 2e keer. Voor dit meisje hebben we een pak melk en een pot speciale voeding aan de ouders gedoneerd.

En nu hebben we weekend!


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page